Новини

Очакваните лан финали на Power Overload в София приключиха късно снощи като отбора на HSBG завърши на второ място след финал изпълнен с много емоция и зрелищни битки.

Младият ни състав започна своето участие срещу отбора на Home Dominant, където успя да се наложи с 2:0 карти (16:13 @ de_mirage / 16:14 @ de_cobblestone). След спечелване на полуфиналната среща дойде време и самият финал, където противник бе отборът на dSc Gaming. Спорът за първото място бе изключително зрелищен, като още на първата карта de_cache станахме свидетели на сериозен обрат от страна на HSBG. Момчетата загубиха халфа с резултат 13:2, но това изобщо не им попречи да покажат на какво са способни, а именно правейки много силен обрат, който доведе до изпълненито на дузпи. Набрали скорост, "хеадшотистите" успяха бързо да затворят картата печелейки с 19:15.

Втората карта на от двубоя бе de_overpass, където отбора на dSc Gaming, въпреки загубата, показа дух и доминираше през повечето време от срещата. След силната си игра заслужено спечели картата с резултат 16:7, което доведе до изиграването и на третата решителна карта - de_inferno. Във финалната карта на турнира, двата състава показаха равностоен двубой през първата част, като отбора на HSBG успя да поведе с резултат 8:7, но през вторият халф от картата dSc Gaming бяха по-добрият отбор и заслужено достигнаха до първото място. 

 

dSc Gaming и HEADSHOTBG след финала.

 

 

Крайно класиране:

1. dSc Gaming - 500лв.
2. HEADSHOTBG - 300лв.
3. PAYNER GENERATION - 150лв
4. Home Dominant - 50лв.