Новини

ESL SEE

Квалификациите за шестия сезон на ESL South East Europe Championship за дисциплината CS:GO са на път да започнат! Първите две квалификации ще се проведат този уикенд (11-12 Ноември), а оставащите две квалификации ще бъдат проведени следващия уикенд (18-19 ноември). До момента за първата квалификация са записани 53 отбора, като сред тях е и отбора на  HEADSHOTBG. Победителите от всяка една квалификация ще продължат към онлайн плейофите, където ще се изправят срещу поканените отбори. Кои са те ще може да откриете в пълния текст на новината. След приключването на онлайн плейофите първите три отбора ще продължат към лан финалите, като към тях ще се присъедини и един румънски отбор. Наградният фонд този сезон е 11,000 €. Целият екип на HSBG пожелава успех на българските представители в предстоящите квалификации !

Първата смяна в туко що намерилия си дом български отбор в лицето на  Windigo е вече факт. След разочароващото представяне на българите в европейските Minor финали Николай 'niki1needdoctor' Панталеев реши да напусне отбора поради лични причини. Новината бе съобщена лично от собственика на организацията, Максим Беднарски, в социалните мрежи. Междувременно бе обявен и играча, който ще заеме мястото на Ники, като това е добре познатият на всички ни Виктор 'v1c7oR' Дянков. По този начин отново ще видим едно добро дуо в игра - Камен и Виктор. Двамата от доста години си партнират, като дори бяха част от отбора на Rogue, в който играеха заедно с още трима датчани. Към момента Виктор е в изпитателен срок, но се предполага, че ще получи и постоянен договор. Екипът на HSBG желае успех на отбора и се надява промяната да е в правилната посока!

Броени дни преди започването на европейските Minor финали в Букурещ, Румъния, българският състав, който се подвизаваше под името  ex-Outlaws, вече намери своя нов дом. Българите се присъединяват към новата украинска организация - Windigo, като нейното официално съществуване е едва от няколко дни. Така те са първият отбор, който ще защитава името й на световната CS:GO сцена. 

Първото предизвикателство под цветовете на новата организация са именно европейските Minor финали, които започват утре (2 ноември) точно в 10:00ч. Лъвчетата попаднаха в група А, където компания ще им правят отборите на  EnVyUs  GODSENT и  AGO. Първият двубой на Камен и компания е срещу французите като последният път, когато те се срещнаха, българите бяха безкомпромисни и безпроблемно спечелиха двубоя. 

Утре вечер отборът на HSBG ще започне своето следващо изпитание. Българите ще вземат участие в CSGOFAST Cup #1 Qualifier, където общият брой на участниците ще бъде лимитиран до 256 отбора, а наградният фонд за основния турнир е $10,000 и се провежда изцяло онлайн. Освен отбора на нашата организация ще видим и друг български представител - Bpro. Двата млади български състава ще започнат участието си в 18:00ч., борейки се за единственото място, което дава право на участие в основната фаза на турнира. На въпроса дали ще успеем да проследим мачовете на HSBG, ще можем когато има такава възможност. За целта следете нашата фейсбук страница! Списъкът със поканените отбори за основната част на турнира ще може да откриете в пълният текст на новината, а всички участници за европейската квалификация може да откриете тук. Целият екип на HSBG пожелава успех на двата български представителя! 

Днес бяха изтеглени групите за следващия етап по пътя за Major турнира в Бостън. Квалификацията ще се проведе в периода от 2 до 5 ноември в Букурещ, Румъния, а домакин на събитието ще бъде невероятният екип на PGL. Първите два отбора ще вземат квота за последната стъпка по пътя към Бостън, а пък първите три ще си раделят и награда от $50`000.
Отборът на bg ex-Outlaws попадна в група А, където ще мери сили с някои добри техни познайници в лицето на fr EnVyUs и se GODSENT, като може би най-голямата неизвестна за нашите момчета ще е отборът на pl AGO

 

Група A Група Б
fr EnVyUs tr Space Soldiers
pl AGO   eu OpTic
se GODSENT pl PRIDE
bg ex-Outlaws  sk eXtatus

 

Лъвчетата стартират на 2 ноември с мач срещу отбора на frEnVyUs

Екипът на HEADSHOTBG пожелава успех на bg ex-Outlaws, като ще се опита да ви държи в течение с всички новости и да предложи снимков материал от Букурещ.